Mitchel van den Brink (16) jongste deelnemer ooit in Dakar Rally

mitchel

Mitchel van den Brink maakt op 6 januari 2019 zijn debuut in de Dakar Rally. De 16-jarige rallyrijder uit Harskamp heeft te horen gekregen dat niets zijn deelname in de weg staat. Mitchel van den Brink wordt in januari 2019 de jongste deelnemer ooit in de Dakar Rally.

Het team van Mammoet Rallysport kreeg dispensatie van de organisatie. Normaal gesproken is 18 jaar de minimumleeftijd voor deelname aan de zwaarste rally ter wereld. Naast de ASO hebben ook de KNAF en de IVA Driebergen hun medewerking verleend.

Mitchel maakt als monteur/navigator deel uit van de equipe die verder wordt gevormd door zijn vader Martin en navigator Wouter de Graaff. De 16-jarige Harskamper reageerde verheugd op het moment dat alle lichten op groen werden gezet. ,,Het is echt geweldig dat ik deze kans krijg. Ik ben de ASO, de KNAF Academy en vooral ook mijn school, de IVA Driebergen, heel dankbaar dat zij op alle fronten hebben meegewerkt. Het is een droom die uitkomt.’’

‘Goed op elkaar ingespeeld’

Martin en Mitchel van den Brink vormen tijdens de Dakar Rally 2019 in de Renault Sherpa een equipe met Wouter de Graaff. ,,Ik ben blij dat ik met Wouter en Mitchel ga rijden,’’ zegt Martin van den Brink. ,,Dat is goed bevallen in Marokko en Rusland. We zijn inmiddels goed op elkaar ingespeeld. Wouter en Mitchel kunnen het ook goed vinden met elkaar. Dat is belangrijk in een cabine tijdens de rally. Ja, ik sta te popelen om te beginnen.”

De tweede equipe van Mammoet Rallysport wordt gevormd door Janus van Kasteren, monteur Frank van Hoof en navigator Erwin van den Bosch. ,,Ik ben blij dat Janus in de Renault Fronttruck weer voor ons team rijdt. In tegenstelling tot dit jaar rijdt Janus de komende rally ook voor zijn eigen kansen. We gaan beiden voor het beste resultaat en op de rustdag zien we wel hoe we ervoor staan en wat dan ons plan gaat worden,’’ aldus Martin van den Brink over de rolverdeling in de Dakar Rally 2019.

‘We zijn natuurlijk wel een team’

Voor Janus van Kasteren wordt het zijn tweede optreden in Zuid-Amerika. De 32-jarige ondernemer uit Veldhoven is blij met zijn rol in het team van Mammoet Rallysport. ,,Ik ben erg blij met de gemaakte afspraak dat we beiden voor het beste resultaat gaan rijden. Natuurlijk zullen wij Martin altijd helpen als dat kan. We zijn natuurlijk wel een team.’’

Voor Van Kasteren is de doelstelling voor Le Dakar duidelijk. ,,We willen de finish halen. Dat is ook van belang voor het team. Daarnaast gaan we niet als toeristen de strijd aan. Het is wel degelijk de bedoeling om ons regelmatig in de top van de dagklassementen te laten zien. Ik heb veel vertrouwen in het team en de truck. Ik rijd dit jaar met navigator Erwin van den Bosch, waar ik al zeven jaar ervaring mee heb en met monteur Frank van Hoof. Frank heeft ook eerder met ons in Marokko gereden. We kennen elkaar goed en het klikt tussen ons. Ja, we hebben alle vertrouwen in het grote avontuur.’’

Toolspecial is als sponsor natuurlijk erg blij voor Mitchel, Martin en de overige leden van team van den Brink en volgt ze de aankomende Dakar uiteraard weer iedere dag!

De Dakar Rally begint op 6 januari 2019 in Lima. Op 17 januari is ook de finish in de hoofdstad van Peru. Alle tien etappes worden in Peru verreden.

Bron: mammoetrallysport.nl 

mitchel en team

Meer van dit onderwerp weten?

Ander nieuws?