Moby-garagepapier: een goede keuze!

Toolspecial levert een ruime verzameling garagepapier van Moby. Momenteel zijn de 2-laags papierrollen Moby Clean Fibre inclusief muurdispenser extra voordelig geprijsd. Gebruik van dit speciaal gerecyclede garagepapier is maatschappelijk verantwoord.

Garagepapier behoort tot de standaarduitrusting van elk autobedrijf. Het is multi-inzetbaar en bruikbaar om bijvoorbeeld onderdelen vetvrij te maken of handen te drogen. Wat zijn de belangrijkste vereisten waaraan goed garagepapier moet voldoen? De sterkte van het papier en een zeer hoge vochtopname. Verder is een goede prijs natuurlijk belangrijk. Daarnaast hechten steeds meer autobedrijven belang aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ook op het gebied van garagepapier zijn hier belangrijke keuzes te maken.

Nieuw of gerecycled

Als we de reeks Moby Clean-poetspapier nader bekijken, zien we dat er feitelijk twee soorten poetspapier verkrijgbaar zijn: papier vervaardigd van cellulose of gerecycled materiaal. Cellulose is ‘nieuw’ papier. Dit wordt gemaakt van planten en bomen. Cellulosepapier heeft lange vezels, daardoor is het papier sterk en neemt het veel vocht op. Het nadeel van cellulosepapier is dat er bomen voor gekapt moeten worden en dat is vanzelfsprekend niet maatschappelijk verantwoord. Daarom levert Moby Clean ook garagepapier van gerecycled materiaal. Dit gerecyclede papier wordt gemaakt van oud/gebruikt papier. Door het (een of meerdere keren) recyclen van oud papier worden de lange vezels van het papier steeds korter. Het gevolg van kortere vezels is dat het papier minder sterk wordt. Om het papier vervolgens weer voldoende sterk te maken, worden de vezels verlijmd. Het nadeel is echter dat waar lijm (of hars) zit, geen vocht geabsorbeerd kan worden. Het resultaat is dat je doorgaans meer papier nodig hebt voor dezelfde schoonmaakklus.

Moby Clean Fibre

Om de hierboven beschreven problemen het hoofd te bieden, heeft Moby een bijzondere oplossing geïntroduceerd: Moby Clean Fibre. Dit speciaal gerecyclede garagepapier is gemaakt van uitsluitend gerecyclede Tetra-drankverpakkingen. Drankverpakkingen zijn altijd gemaakt van nieuw papier, dus wanneer deze pakken gerecycled worden is dit altijd de eerste keer en zijn de vezels dus nog lang. Hierdoor is er minder lijm nodig om Moby Clean Fibre te maken, wat resulteert in een hoger absorptievermogen. Bovendien is Moby Clean Fibre-garagepapier veel sterker dan regulier gerecycled papier en omdat het gerecycled is ook milieuverantwoord. Verder is Moby Clean Fibre voordeliger geprijsd dan cellulose papier. Zo kun je maatschappelijk verantwoord ondernemen zonder meer te betalen.

Twee startsets

Momenteel levert Toolspecial twee bijzondere en scherp geprijsde Moby Clean Fibre-startsets. De set BLUE2+MUURDISP omvat twee 2-laags Clean Fibre-papierrollen en een muurbeugel. Het papier, 2-laags verlijmd, is vervaardigd van gerecyclede Tetrapak-verpakkingen en qua sterkte vergelijkbaar met de sterkte van cellulosepapier. Maatschappelijk verantwoord. De lengte van de rollen bedraagt 360 meter. De tweede set is Moby’s CLEANFM2+WANDDISP. Deze startset omvat zes 2-laags papierrollen (150 meter) + een muurdispenser en is uitstekend geschikt voor handdroging en vetvrij maken. Ook hier is het blauwe papier vervaardigd van gerecyclede Tetra-verpakkingen en de sterkte vergelijkbaar met die van cellulosepapier. Dankzij het gerecyclede papier is ook deze set maatschappelijk verantwoord.

U vindt de specials van Moby in de Toolspecial editie januari – maart 2020 of bekijk het hele Toolspecial actiemagazine hieronder (blz. 18).

Meer van dit onderwerp weten?

Ander nieuws?