Neglin: een goede keuze op helderheid en levensduur

Neglin biedt een breed assortiment aantrekkelijk geprijsde lampen, van de standaard halogeen koplamp tot aan xenonverlichting. Hoe onderscheiden Neglin lampen zich op helderheid en levensduur van A-merken of goedkopere alternatieven? Dit hebben we voor u uitgezocht en lichten we hier voor u toe.

Halogeen: onderscheid Neglin op helderheid

De H7 lamp van Neglin onderscheidt zich positief op helderheid van 3 A-merken en een aantal goedkopere alternatieven. Zo voldoet de geometrie van de Neglin lampen altijd aan de ECE-norm, in tegenstelling tot een aantal alternatieven. Ook de lichtopbrengst van de Neglin lampen voldoet aan de toegestane lichtopbrengst van 1500 Lumen, met een maximale afwijking van 10 procent. Bij de alternatieve en zelfs bij een gerenommeerd A-merk is dat niet altijd het geval. Bekijk deze resultaten hieronder.

Halogeen: onderscheid Neglin op levensduur

Ook op levensduur scoort de H7 lamp van Neglin erg goed. Neglin doet zeker niet onder voor gerenommeerde A-merken en is ten opzichte van verschillende merken een beter alternatief. Bekijk hiervoor ook het figuur onderaan dit artikel. Klik op de afbeelding voor een grotere versie. Bekijk deze resultaten hieronder.


Door te kijken naar het minimum aantal uur dat een lamp brandt voordat deze kapot gaat toetst men de levensduur van een lamp en weergegeven in een B3 en Tc waarde. B3 geeft aan hoe lang het duurt voordat 3 procent van de batch aan geteste lampen kapot gaat. Is 63,2 procent van de lampen uitgevallen, dan is de Tc-waarde bereikt. Dit is natuurlijk altijd een gemiddelde. Niet iedere lamp van een bepaald type gaat na bijvoorbeeld 4000 uur kapot.

Xenon: onderscheid Neglin op lichtsterkte

Uit de test moest blijken dat de lichtsterkte na 1 uur branden nog minimaal 2900 Lumen bedraagt. Opmerkelijk is dat een xenonlamp van een A-merk dit aantal Lumen niet eens op kan brengen. Bij D1S lampen is er relatief weinig verval van lichtsterkte na 2000 uur en stralen deze nog minimaal 2500 Lumen uit. Echter, bij de D2S lampen is er zelfs een aantal alternatieve merken dat het minimum van 2500 Lumen niet eens haalt. Hierbij is het verval dus erg groot. Neglin lampen scoren op levensduur beter dan alternatieve merken en zijn op lichtverval vergelijkbaar met de alternatieve merken.

Xenon: onderscheid Neglin op lichtkleur

In de test is er gekeken naar het verloop van de kleurtemperatuur. Hoe groter het verschil na 100 en 2000 uur branden, hoe slechter de lamp scoort. De D1S en D2S xenonlampen van Neglin halen met gemak de levensduur van 3000 uur en gaan hier zelfs soms nog flink overheen. Met name de alternatieve merken doen duidelijk onder voor de lampen van Neglin en ook één van de A-merken scoort hier niet al te best op.


Ook de prijs is belangrijk

De kwaliteit van Neglin lampen doet in veel gevallen niet onder voor die van A-merken, terwijl de lampen van de A-merken gemiddeld genomen (logischerwijs) wel een stuk prijziger zijn. De prijs van alternatieve merken is gemiddeld genomen gelijk of iets lager dan die van Neglin, terwijl de kwaliteit van Neglin veel beter is. In beide vergelijkingen is Neglin dus ook op dit punt een betere keuze.

Conclusie

De lampen van Neglin scoren op prijs-/kwaliteitverhouding dus erg goed vergeleken met de concurrerende verlichting. Luister echter altijd goed naar de behoefte van de consument. Zo wil de ene consument een strak, helder en wit licht en neemt het voor lief dat u de lamp snel moet vervangen. De andere consument rijdt liever langer door met hetzelfde setje lampen.

Meer van dit onderwerp weten?

Ander nieuws?