Neglin op helderheid én levensduur de goede keuze

Neglin

Neglin biedt een breed assortiment aantrekkelijk geprijsde lampen, van de standaard halogeen koplamp tot aan xenonverlichting . Hoe onderscheiden Neglin lampen zich op helderheid en levensduur van A-merken of goedkopere private label (PL) alternatieven? Dit hebben we voor u uitgezocht en lichten we hier voor u toe.

Halogeen: onderscheid Neglin op helderheid

De H7 lamp van Neglin onderscheidt zich op helderheid in positieve zin van een drietal A-merken en een aantal private label (PL) merken. Zo voldoet de geometrie van de Neglin lampen ten alle tijden aan de ECE Norm, in tegenstelling tot een aantal PL-merken. Ook de lichtopbrengst van de Neglin lampen voldoet aan de toegestane lichtopbrengst van 1500 Lumen, met een maximale afwijking van 10%. Dat is niet altijd het geval bij de PL-merken en zelfs niet bij een gerenommeerd A-merk.
Bekijk deze resultaten hieronder.

Halogeen: onderscheid Neglin op levensduur

Ook op levensduur scoort de H7 lamp van Neglin erg goed en doet het zeker niet onder voor gerenommeerde A-merken. Ten opzichte van verschillende PL-merken is het een beter alternatief. Bekijk hiervoor ook de figuur onderaan dit artikel.

Klik op de afbeelding voor een grotere weergave.

Neglin

De levensduur van een lamp wordt getoetst door te kijken naar het minimum aantal uur dat een lamp brandt, voordat deze kapot gaat. Dit wordt weergegeven in een B3 en Tc waarde. B3 geeft aan hoe lang het duurt voordat 3% van de batch aan geteste lampen kapot gaat. Wanneer de Tc-waarde wordt bereikt is 63,2% van de lampen uitgevallen. Dit is natuurlijk altijd een gemiddelde. Het is niet zo dat een bepaald type lamp altijd na bijvoorbeeld 4000 uur kapot gaat.

Xenon: onderscheid Neglin op lichtsterkte

Uit de test moest blijken dat de lichtsterkte na 1 uur branden nog minimaal 2900 Lumen bedraagt. Opmerkelijk is dat een xenonlamp van een A-merk dit aantal Lumen niet eens op kan brengen. Bij D1S lampen is er relatief weinig verval van lichtsterkte na 2000 uur en stralen deze nog minimaal 2500 Lumen uit. Echter, bij de D2S lampen is er zelfs een aantal PL-merken dat het minimum van 2500 Lumen niet eens haalt. Hierbij is het verval dus erg groot. Neglin lampen scoren op levensduur beter dan PL-merken en zijn op lichtverval vergelijkbaar met PL-merken.

Xenon: onderscheid Neglin op lichtkleur

In de test is er gekeken naar het verloop van de kleurtemperatuur. Des te groter het verschil na 100 en 2000 uur branden, des te slechter de lamp scoort. De D1S en D2S xenonlampen van Neglin halen met gemak de levensduur van 3000 uur en gaan hier zelfs soms nog flink overheen. Met name de PL-merken doen duidelijk onder voor de lampen van Neglin en ook één van de A-merken scoort hier niet al te best op.

Klik op de afbeelding voor een grotere weergave.

Neglin

Prijs is ook niet onbelangrijk

Terwijl de kwaliteit van Neglin lampen in veel gevallen niet onder doet voor die van A-merken, zijn de lampen van de A-merken gemiddeld genomen (logischerwijs) een stuk prijziger. De prijs van PL-merken is gemiddeld genomen gelijk of iets lager dan die van Neglin, terwijl de kwaliteit van Neglin veel beter is. In beide vergelijkingen is Neglin dus ook op dit punt een betere keuze.

Conclusie

De lampen van Neglin scoren op prijs-/kwaliteitverhouding dus erg goed vergeleken met de concurrerende verlichting. Luister echter altijd goed naar de behoefte van de consument. Zo wil de ene consument een strak, helder en wit licht en neemt het voor lief dat de lamp snel vervangen moet worden. De andere consument rijdt liever langer door met hetzelfde setje lampen.

Ander nieuws?