Nieuw: BorgWarner All-Wheel-Drive oliepompen

BorgWarner

Nieuw in het assortiment van Mijngrossier.nl zijn de AWD oliepompen van BorgWarner. Het betreft hier originele pompen welke geproduceerd zijn volgens OE-specificaties. De pompen zijn onder meer toepasbaar op VAG, Volvo, Ford en Landrover.

Haldex-koppeling

De AWD pomp voorziet de Haldex koppeling van de juiste oliedruk zodat deze op de juiste wijze kan blijven functioneren. Auto’s met vierwielaandrijving, zoals de Audi Quattro of 4-motion van Volkswagen, Seat of Skoda kunnen voorzien zijn van een Haldex-koppeling en deze bevindt zich tussen de cardanas en het differentieel.

Bij deze vierwiel-aandrijfsystemen worden de voorwielen constant aangedreven en de achterwielen worden pas bij het accelereren of bij het doorslippen van de voorwielen aangedreven. Doordat de achterwielen niet constant worden aangedreven bespaart dit meer brandstof dan bij de permanente vierwielaandrijving. In de Haldex-koppeling wordt een speciale olie toegepast, welke periodiek ververst moet worden. Wanneer dit niet gedaan wordt, zal net als bij motorolie in de motor, extra slijtage ontstaan aan onder andere de AWD oliepomp.

Meer van dit onderwerp weten?

Ander nieuws?