Nieuw: Hazet momentsleutels met inzetstukken

Momentsleutels

Toolspecial presenteert de nieuwste momentsleuteltechnologie van Hazet. De twee nieuwe momentsleutels zijn zeer flexibel en worden voorzien van passende inzetstukken voor zwaar werk in de werkplaats.

Ontworpen voor zwaar gebruik

De twee nieuwe momentsleutels van Hazet kunnen gebruikt worden met verschillende soorten inzetstukken, waardoor het juiste stuk gereedschap altijd voorhanden is! Iedere monteur komt het wel eens tegen, een bout die op een vast moment aangezet moet worden, maar op zo’n onhandige plaats zit, waardoor de dop op de momentsleutel er net niet bij kan. Dat is verleden tijd met de nieuwe momentsleutels van Hazet met inzetstukken. Beide sleutels zijn ontworpen voor zwaar gebruik in de industrie en in de werkplaats. Ze zijn zeer breed inzetbaar om bouten en moeren gecontroleerd aan te draaien op plaatsen waar niet genoeg ruimte is voor een dopsleutel. Door het grote aantal beschikbare insteekstukken zijn de sleutels geschikt voor onder meer de tweewielerbranche, personenautobranche, bedrijfswagenbranche en voor onderhoud en reparatie aan machines en werktuigen.

Een handig stuk gereedschap

Beide sleutels hebben een nauwkeurigheid van ± 3% van de schaalwaarde in de bedieningsrichting. De draaikrans is driehoekig, waardoor wegrollen van de momentsleutel wordt voorkomen. Door de vergrendelingsfunctie op de draaikrans kunnen de instelwaarden veilig worden vergrendeld. De schaal heeft een groot contrast en is daardoor goed afleesbaar. Tevens kan de gewenste momentwaarde snel en eenvoudig worden ingesteld door aan de hendel te draaien. Met behulp van slotsymbolen wordt de respectievelijke vergrendelingsstatus aangegeven. Dankzij de geoptimaliseerde afdichting zijn de sleutels goed beschermd tegen het binnendringen van vuil. Zoals bij alle HAZET-momentsleutels in de 5000- en 6000-serie, is terugdraaien naar de kleinste schaalwaarde niet langer nodig, wat wel het geval is bij veel andere sleutels op de markt.

Verschillende inzetstukken

De 5290-3CT heeft een vierkante insteekmaat van 9×12 mm. Deze sleutel heeft een instelbereik van 10 – 60 Nm. De 5292-3CT is een maatje groter met een insteekmaat van 14×18 mm en een instelbereik van 40 – 200 Nm. Voor beide sleutels zijn zowel sets als losse inzetstukken beschikbaar van onder meer ring- en steeksleutels. Ook is er voor beide sleutels een ratelkop leverbaar. Beide momentsleutels zijn getest volgens DIN EN ISO 6789-2: 2017 en worden geleverd met een kalibratiecertificaat en serienummer in een stevige kunststof koker.

U vindt de momentsleutels van Hazet in de Toolspecial editie april – juni 2020 of bekijk het hele Toolspecial actiemagazine hieronder (blz. 5).

Momentsleutels

Verschillende inzetstukken voor de momentsleutel

Ander nieuws?