Nieuw: krachtigste telescopische ratel van Hazet

ratel

Toolspecial presenteert een nieuwe telescopische ratel uit Hazet’s High Performance-serie: de 916HPLG. Dit is de krachtigste uittrekbare omschakelratel ooit door Hazet ontworpen. ‘Made in Germany’ in optima forma.

Wie met de nieuwe Hazet 916HPLG heeft gewerkt, zal het onderschrijven: deze ratel is een unieke combinatie van precisie en kracht. De maximale belasting bedraagt een extreem stoere 1.000 Nm, terwijl de zeer fijne vertanding aanvoelt alsof je met chirurgisch precisiegereedschap aan het werk bent. Als we de 916HPLG onder de loep leggen, wordt snel duidelijk wat deze omschakelratel verder zo uniek maakt. Allereerst valt de minimale werkingshoek van slechts 4° op. Hierdoor kan de ratel goed uit de voeten in zeer kleine ruimtes. De fijnvertande omschakelratel (90 tanden) is traploos uittrekbaar (414 – 614 mm), zonder vooraf bepaalde vergrendelpunten. Vastzetten is eenvoudig via de spanmoer. Als je de ratel vastpakt bij de tegen verdraaiing beveiligde greep, merk je dat de kracht optimaal wordt overgebracht zonder dat de ratel wegglijdt. De vergrendelfunctie van de hendel beschermt daarbij tegen ongewenst omschakelen.

Lange levensduur

Dat Hazet synoniem staat voor topkwaliteit en een bijzonder lange levensduur wordt onderstreept door de speciale warmtebehandeling van de componenten van de 916HPLG. Daarnaast worden de modernste smeermiddelen gebruikt in het ratelmechanisme, waardoor er eveneens sprake is van een aanzienlijke verlenging van de levensduur. Verder garanderen Hazet’s strenge productietoleranties bescherming tegen indringend vuil. Met zijn uitgesproken kenmerken vult de telescopische 916HPLG Hazet’s HiPer-serie als sterkste serie ratels op de markt uitstekend aan.

Hazet’s HiPer-serie bestaat inmiddels uit:

863HP, ¼”-ratel, lengte: 116 mm, 120 Nm.
916HP, ½”-ratel, lengte: 275 mm, 1.000 Nm.
916HPL, ½”-ratel, lengte: 415 mm, 1.000 Nm.
Nieuw: 916HPLG, ½”-ratel, lengte: 414 – 614 mm, 1.000 Nm.

Specificaties 916HPLG

  • Aandrijfgrootte: ½”
  • Extra lange versie
  • Totale lengte: 414 – 614 mm
  • Max. belasting: 1000 Nm
  • Aantal tanden: 90
  • Werkhoek: 4°
  • Ergonomische 2-componenten-handgreep

U vindt de telescopische ratel van Hazet in de Toolspecial editie april – juni 2020 of bekijk het hele Toolspecial actiemagazine hieronder (blz. 6).

Ander nieuws?