Nieuwe veiligheidsschoenen met GEOX-zool

veiligheidsschoenen

Toolspecial introduceert een aantal nieuwe schoenmodellen van Diadora Utility. Deze moderne veiligheidsschoenen beschikken over een GEOX-ademende zool.

Een keuze voor nieuwe werkschoenen is niet eenvoudig. De belangrijkste voorwaarde is dat werk- en veiligheidsschoenen comfortabel moeten zitten. Ze moeten ervoor zorgen dat de drager geen pijnlijke voeten of rugklachten krijgt. En ze moeten er vooral voor zorgen dat de voeten van de drager goed beschermd zijn tegen ongelukken op het werk. Belangrijk om te weten is dat iedere veiligheidsschoen een werkschoen is, maar dat niet iedere werkschoen een veiligheidsschoen is. Het verschil zit in de neus. Is de neus van de schoen gemaakt van staal, hard kunststof of aluminium? En biedt de neus bescherming tegen een impact van 200 joule? Dan pas praten we over een veiligheidsschoen. Bij dit type schoen wordt meestal gekozen voor een stalen neus, omdat dit maximale bescherming biedt. Hard kunststof (composiet) heeft echter als voordeel dat het de schoen lichter maakt. Bovendien geleidt composiet niet, zoals staal dat wel doet. Dat maakt een werkschoen met een composieten neus handig voor werknemers die met elektriciteit werken. Een schoenneus gemaakt van aluminium biedt een goede tussenweg. Aluminium is licht én biedt maximale bescherming tegen stoten en zware voorwerpen die op de schoen kunnen vallen. De nieuwe veiligheidsschoenen van Diadora Utility beschikken over zo’n aluminium neus.

Goede ventilatie

Wat verder opvalt bij de nieuwe, moderne modellen van Diadora Utility is de GEOX-ademende zool. Dat is een belangrijk pluspunt. De ervaring leert namelijk dat veel monteurs doorgaans kiezen voor schoenen in de S3-klasse. Dit betekent een keuze voor schoenen die uitstekend bestand zijn tegen water en daardoor ook goed buiten te gebruiken zijn. Het nadeel is echter dat u snel te warme voeten of zelfs zweetvoeten krijgt als u met dit type schoen binnen werkt. Een goede ventilatie is dan zeer belangrijk. Dankzij de ademende functie van de GEOX-zool is ventilatie in de schoen optimaal. Hoe werkt het? Mensen scheiden via de voeten soms wel tot enkele borrelglaasjes zweet per dag af. Leren schoenen absorberen dat vocht en ademen het aan de buitenkant weer uit, maar in schoenen met rubberen zolen gaat dat vocht al snel in de sokken zitten. Maar niet bij GEOX-schoenen. Dankzij een speciaal gepatenteerd membraan, een soort koffiefilter met minuscule gaatjes, vliegen zweetdampen gewoon door de zool naar buiten. Andersom zijn de gaatjes wel weer zo klein dat water niet van buiten naar binnen kan. Droge voeten gegarandeerd. Wel zo prettig tijdens het werk.

Meerdere varianten

De nieuwe veiligheidsschoenen van Diadora Utility hebben een modern design in een grijs/oranje kleurstelling. De stoere schoenen met aluminium neus zijn leverbaar in een hoge (S3) (art. 173527-C8321) en lage variant, waar bij de lage schoenen twee veiligheidsnormeringen ter keuze staan: S3 (art. 173528-C8321) en S1P (art. 173657-C8321). Voor alle modellen geldt de goedkeuring EN ISO 20345:2011. Verder zijn de schoenen leverbaar in de maten 35 t/m 48.

U vindt de nieuwe schoenen van Diadora in de Toolspecial editie januari – maart 2020 of bekijk het hele Toolspecial actiemagazine hieronder (blz. 10).

Ander nieuws?