Nieuwe werkschoenen van Diadora

GEOX

Toolspecial introduceert een reeks nieuwe werkschoenen van Diadora Utility. De nieuwe modellen beschikken over een innovatieve techniek: het GEOX Airboxsysteem.

Bij aanschaf van nieuwe werkschoenen is naast bescherming en uiterlijk met name comfort een belangrijke keuzefactor. Werkschoenen moeten comfortabel zitten en ervoor zorgen dat de drager geen pijnlijke voeten of rugklachten krijgt. Het comfort van een werkschoen wordt in belangrijke mate bepaald door de zool en demping van de schoen. Daarnaast is goede ventilatie in belangrijke mate bepalend voor het draagcomfort van een werkschoen. Diadora Utility voorziet vele werkschoenen daarom van de bekende GEOX-ademende zool. Met zijn nieuwe reeks werkschoenen presenteert Diadora een nieuwe GEOX-technologie: het Airboxsysteem. Deze gepatenteerde nieuwe technologie garandeert een optimaal loopcomfort in combinatie met een perfect geregelde temperatuur.

Goede ventilatie

Dragers van werkschoenen weten dat je gauw last kunt hebben van warme voeten of zelfs zweetvoeten. Mensen in beweging scheiden via de voeten soms wel tot enkele borrelglaasjes vocht per dag af. Wanneer je schoenen met rubberen zolen draagt, kan dat vocht de schoen niet verlaten. Goede ventilatie is daarom zeer belangrijk. Met het nieuwe GEOX Airboxsysteem introduceert Diadora Utility een nieuwe technische innovatie op het gebied van werkschoenen. De gepatenteerde nieuwe technologie werkt anders dan bij een normaal GEOX-systeem. Bij werkschoenen met het GEOX-systeem wordt vocht effectief afgevoerd via een speciaal membraan aan de onderkant van de zool. Bij elke stap die wordt gezet en de voet afrolt, krijgt het vocht de kans om via de zool de schoen te verlaten.

GEOX Airboxsysteem

Bij de nieuwe werkschoenen met het Airboxsysteem is de vochtafvoer anders geregeld. Anders dan bij een normaal GEOX-systeem bevinden de ventilatieopeningen zich niet aan de onderkant, maar aan de zijkant van de schoen. Dit verhoogt de ventilatie-effectiviteit: het vocht krijgt de kans om de schoen sneller te verlaten wanneer er druk wordt gezet op het hielgedeelte. Een bijkomend voordeel van deze techniek is dat het Airboxsysteem meer ruimte laat voor extra demping van de hiel, wat het draagcomfort van de schoen verder verhoogt. Bovenop het Airboxsysteem-inzetstuk bevindt zich een ademend GEOX-membraan wat alleen vocht naar onderen doorlaat en water van buiten tegenhoudt. Dat betekent gegarandeerd droge voeten. Ook als je buiten werkt.

U vindt de werkschoenen van Diadora in de Toolspecial editie april – juni 2020 of bekijk het hele Toolspecial actiemagazine hieronder (blz. 8+9).

Ander nieuws?