Nissens lanceert ‘Flushing’ app

Nissens, de Deense fabrikant van airconditioning en motorkoeling, heeft onlangs een nieuwe app met de naam ‘Flushing’ uitgebracht. De app is een visuele gids die monteurs helpt om elk op de markt verkrijgbaar aircosysteem voor auto’s te spoelen. Zonder dat extra betaald hoeft te worden of een lidmaatschap is vereist.

Flushing app

Er is zojuist een nieuwe app in cyberspace terechtgekomen: de app ‘Flushing’ van Nissens die op Google Play en in de Apple App Store is gelanceerd. Verreweg de meeste auto’s op de Europese wegen zijn uitgerust met een aircosysteem en dit aantal neemt voortdurend toe. Dit betekent ook dat steeds meer monteurs te maken krijgen met het spoelen van die aircosystemen. Een proces dat soms verwarring of frustratie kan veroorzaken. De app is bedoeld om het proces te vereenvoudigen door de monteurs een ‘stap-voor-stap’ handleiding te geven, inclusief visuele diagnostische ondersteuning voor olievervuiling, die ze direct op zak hebben. Head of Marketing & Communications voor Nissens Automotive, Jacob W. Smedegaard, legt uit:

“Als toegewijde aftermarketfabrikant zien wij het als onze verantwoordelijkheid om monteurs waar mogelijk te helpen. We bezitten een enorme hoeveelheid kennis binnen onze organisatie, en we willen deze kennis doorgeven aan de hardwerkende aircomonteurs in de aftermarket. Als we die monteurs kunnen helpen om aircoservices snel en efficiënter uit te voeren, dan staan ze sterker in een markt die voortdurend onder druk staat. Daarom hebben we de app ‘Flushing’ ontwikkeld – en om die reden geven we hem gratis weg.”

Een universele handleiding in zakformaat

De app beschrijft het spoelproces met een eenvoudig te volgen en visuele stap-voor-stap handleiding. Dit zorgt ervoor dat elke monteur met de juiste apparatuur snel en efficiënt elk aircosysteem kan spoelen. De app bevat ook een visuele presentatie van verschillende vormen van olievervuiling. Hierdoor kan de monteur snel de meest waarschijnlijke oorzaak van een storing in het aircosysteem identificeren en bespaart hij kostbare tijd in het diagnoseproces.

“We hopen dat de monteurs in de aftermarket over de hele wereld goed zullen reageren op ons initiatief met de app ‘Flushing’ . Wij waarderen de enorme inzet en toewijding die zij in hun vak hebben gestoken, en het gratis aanbieden van deze tool aan de markt is ons kleine teken van dankbaarheid,” aldus Jacob W. Smedegaard.

De Engelstalige app is gratis beschikbaar en te downloaden in de App Store of Google Play. Een Nederlandse versie is in ontwikkeling.

Meer van dit onderwerp weten?

Ander nieuws?