Nog sneller en efficiënter storingen ontdekken bij turbo motoren met de Speedsmoke

Speedsmoke

De Speedsmoke van Redline is een rookmachine waarmee lekkagetests gedaan worden op turbo- en gedownsizede motoren. De motor hoeft niet te draaien, aangezien de Speedsmoke zelf de luchtdoorstroming en druk simuleert. In onderstaande video laat Kees van Toolspecial aan Tim Coronel zien hoe de Speedsmoke werkt.

Tevens rijden Kees en Harm met hun Toolspecial demobussen door Nederland om alle soorten gereedschap te tonen aan het autobedrijf. Ook de Speedsmoke is te vinden in de demobus, zodat iedereen deze ‘live’ aan het werk kan zien!

De Speedsmoke is de eerste in zijn soort en speciaal ontwikkeld voor de aftermarket. De Speedsmoke heeft de complete diagnostische capaciteit om gebreken bij atmosferische motoren te constateren, maar ook om bij hoge motoren lekkages te vinden met 100% betrouwbaarheid, in enkele minuten. De Speedsmoke is ontwikkeld met dezelfde technologie als voorgeschreven door OEM’s. De Speedsmoke levert 20x meer druk en 40x meer doorstroming dan conventionele rookmachines, waardoor de turbodruk gesimuleerd kan worden terwijl de motor veilig uit is. Deze machine is voorzien van een ingebouwde compressor en heeft dus slechts alleen een 12 V aansluiting nodig.

Werkdruk: 0,14 – 1 bar
Spanning: 12 V
Temperatuurbereik: -17 – +60 °C
Gewicht: 16,8 kg
Afmetingen: 10 x 23 x 38 cm

Ander nieuws?