Onderzoek wijst uit: Altijd de accu testen loont!

accu testen

Uit data van de Europese pechhulp blijkt dat bij ongeveer de helft van alle accuproblemen de accu aan vervanging toe is. Dit geeft het belang van het preventief testen en onderhouden van alle accu’s goed weer. Het mooie hiervan is dat hierdoor bestuurders minder vaak met pech staan én het testen u een hoge Return On Investment oplevert.

Uitkomst testen van accu’s bij 100 voertuigen:

  • 21% is aan vervanging toe
  • 16% is daadwerkelijk verkocht

Wat levert het testen op?

Garages hebben de kans om van ieder voertuig de accu te testen en op te volgen met een laadsessie. Test u alle accu’s van de voertuigen in uw garage? Dan blijkt uit onderzoek dat van de 100 accu’s er 21 aan vervanging toe zijn. 16 klanten in dit onderzoek kozen er uiteindelijk voor de accu te laten vervangen. Tip: laat altijd de testbon aan uw klant zien, dan is de kans op vervanging het grootst.
Het belangrijkste van het testen is natuurlijk dat u zo een consistente service levert aan uw klant. Voor u levert dit, op basis van de cijfers in dit onderzoek, ook een groei in verkoop op naar zo’n 208 accu’s per jaar. Met een marge van 35 euro per accu en een investering in een tool van 1000 euro, verdient u deze investering al terug in minder dan 2 maanden!

Zet accu’s op uw onderhoudschecklist

Accuonderhoud is vaak nog geen onderdeel van onderhoudsroutines. Zet deze vanaf nu óók op uw checklist en test ieder voertuig dat uw werkplaats binnenkomt. Het loont écht!

Meer van dit onderwerp weten?

Ander nieuws?