Veeleisende automobilist vraagt om premium schokdemper

De Monroe OESpectrum is de nieuwe premium schokdemper voor de vervangingsmarkt. De schokdemper voor liefhebbers van auto’s en autorijden is de opvolger van de Monroe Reflex. De OESpectrum is leverbaar voor het overgrote deel van het wagenpark.

Schokdemper OESpectrum afbeelding

Met de OESpectrum heeft Monroe een schokdemper ontwikkeld die rijdynamiek op de voorgrond stelt. De montage van een set OESpectrum schokdempers zorgt voor een merkbaar betere stuurprecisie en wegligging. Een verbeterd weggedrag gaat meestal ten koste van het comfort. Dat geldt niet voor deze schokdemper, waarvan de naam niet voor niets naar ‘OE’ (Original Equipment) verwijst. Als basis is gebruik gemaakt van de nieuwste dempingstechnieken die Monroe voor autofabrikanten ontwerpt. Hierop ontwikkelde Monroe de R-TECH2 technologie. Een techniek die gebaseerd is op het ingenieuze samenspel van schijven in de R-TECHklep. Deze techniek levert de nieuwe schokdemper een geleidelijk verlopende dempingskarakteristiek. De progressieve demping kent maar liefst vier fasen. Afhankelijk van de zuigersnelheid van de schokdemper en zonder abrupte veranderingen in de dempingskracht. De schokdemper reageert daarmee supersnel en effectief op elke (weg)situatie.

Geen compromis wegligging – comfort

Het resultaat van deze nieuwe ontwikkeling is een optimale mix tussen wegligging en comfort. Dat betekent dat de Monroe OESpectrum de ideale schokdemper is voor auto’s die zijn voorzien van een grotere maat wielen en lage sectie banden. De afname van het comfort die het gevolg is van de montage van ‘lage’ banden, wordt door de schokdemper grotendeels gecompenseerd. Een ander voordeel is dat trillingen, geluid en piepjes en kraakjes tot een minimum zijn teruggebracht.

Ken je klant!

De doelgroep van deze nieuwe schokdemper bestaat uit liefhebbers van auto’s en autorijden. Zij stellen hoger dan gemiddelde eisen aan het stuur- en weggedrag van hun auto en zijn bereid om een premium product zoals de OESpectrum aan te schaffen. Met jouw kennis van uw klantenkring kunt u zelf goed inschatten welke klanten geïnteresseerd kunnen zijn in de OESpectrum. Met wat voor auto rijdt uw klant en hoe goed onderhoudt hij zijn auto? Wat is zijn budget? Welke keuzes maakt hij bij de aanschaf van andere belangrijke auto-onderdelen, zoals banden? Met uw advies en uitleg van kan de klant een keuze maken die precies bij hem past: de Monroe OESpectrum of de overbekende Monroe Original.

Breed programma

Elke OESpectrum schokdemper is voor een specifieke toepassing ontwikkeld. De nieuwe schokdemper is beschikbaar voor de meeste Europese en Aziatische automerken, zowel voor personenauto’s als SUV’s.
Naast auto’s van premiummerken en liefhebbers- en lifestyle-auto’s biedt Monroe de OESpectrum aan voor onder meer compacte modellen (B-segment). De OESpectrum richt zich ook op bestsellers zoals de VW Golf IV en V en de Ford Focus III. Het aanbod loopt door tot modellen van het kaliber Volvo XC90, Audi A7 en BMW 5-serie (F10).

Test jouw kennis over de schokdemper!

Weet jij alles over schokdempers? Doe dan mee aan de Monroe schokdemper kennistest en maak kans op mooie prijzen!

monroe kennistest

Meer van dit onderwerp weten?

Ander nieuws?