Ruitenwissers vervangen met de ROB-regelgeving

ROB

Als uw garagebedrijf aangemeld is bij het ROB, heeft u op een gemakkelijke manier contact met de leasemaatschappij. Met de ROB-activiteit-codes 6005 (ruitenwisserblad voor) en 6006 (ruitenwisserblad achter) dient u een aanvraag in voor het vervangen van de ruitenwissers. Vaak zal de werkopdracht automatisch geaccepteerd worden.

Het kan echter voorkomen, dat het ingevoerde bedrag van de opdracht niet voldoet aan het gestelde drempelbedrag (maximumbedrag) van de leasemaatschappij. Hoe gaat u daar als garage mee om? U wilt de autogebruiker toch graag weer op weg helpen!

Het kan lonen om te kijken of de auto voordeliger uit is met twee losse wissers, in plaats van één setje. Vervang de voorruitenwissers wel altijd tegelijk! Ook is het handig om te kijken of er van Bosch of Valeo een goedkopere oplossing is die wel voldoet aan het drempelbedrag. Zo zijn Valeo ruitenwissers voor bepaalde typen auto’s bijvoorbeeld goedkoper dan die van Bosch en andersom.

Mochten deze mogelijkheden de situatie niet verhelpen, dan raden we aan om contact op te nemen met de leasemaatschappij om zo tot een oplossing te komen. Ruitenwissers zijn essentieel voor de veiligheid en daarom belangrijk om te vervangen!

Samenvatting:

  1. Controleer of losse wissers goedkoper zijn dan een setje wissers.
  2. Bekijk of er andere merken zijn met een goedkoper alternatief.
  3. Neem contact op met de leasemaatschappij: samenwerking is vooruitgang!

Ander nieuws?