Schades verhelpen én voorkomen

In de donkere wintermaanden is de kans op schades aanzienlijk groter. Kop-staartbotsingen, glijpartijen door gladheid en parkeerschades zijn weer aan de orde van de dag. Relatief kleine schades kan een autobedrijf dankzij onze Platinum Plus schadedelen zelf herstellen. Bovendien zijn er ook producten om schades te voorkomen.

Elk autobedrijf kan zijn omzet vergroten door het vervangen van carrosserie- en verlichtingsdelen. Koplampen, achterlichtunits, buitenspiegels, knipperlichten, radiateurs, aircocondensors en ventilatorunits zijn onderdelen die gemakkelijk schade oplopen en door elk autobedrijf vervangen kunnen worden. Dit geldt echter ook voor carrosseriedelen, zoals een voor- of achterscherm, bumperdelen, een motorkap en ander plaatwerk. Ons Platinum Plus assortiment bestaat uit origineel gelijkwaardige onderdelen van producenten die door een onafhankelijke instantie goedgekeurd zijn.

Geen montage ergernis

Voor het autobedrijf is bij een vervanging het monteren van eersteklas materiaal belangrijk. In toenemende mate gebruiken autofabrikanten bijvoorbeeld speciaal staal. Materiaal met variabele dikte, staal met hoge treksterkte, aluminium: in moderne auto’s is van alles te vinden. Dit maakt het richten en repareren er niet eenvoudiger op. En onderstreept het belang om kwaliteitsdelen te gebruiken. Dat geldt natuurlijk ook voor kunststof onderdelen. Hierbij speelt topkwaliteit eveneens een grote rol. Niet alleen wat betreft montagegemak en pasvorm, maar ook bij de materiaalkeuze.

Voorkomen is beter dan…

…genezen. De nieuwste automodellen zijn voorzien van comfortabele en veilige parkeer- en rij-assistenten die de bestuurder ondersteunen bij zijn rijtaken. Het is mogelijk om deze systemen achteraf in te bouwen. Topfabrikant Valeo levert een assortiment parkeerhulpen en rijhulpsystemen, die de werkplaats achteraf kan monteren.

Meer weten? Download hier de productflyers van Platinum Plus en Valeo Beep & Park.
Of bekijk hier de productcatalogus van Beep & Park. Liever een papieren versie? Vraag ernaar bij je grossier.

Meer van dit onderwerp weten?

Ander nieuws?