Scherp geprijsde startboosters met lithium-ion-technologie

Startboosters

Toolspecial levert verschillende typen startboosters. De verschillen liggen onder meer op het gebied van startvermogen, kabeldiameters en de gebruikte boosttechnologie. Momenteel heeft Toolspecial twee bijzondere startboosters extra scherp geprijsd. Deze boosters van Powerstart (PS-775LI en PS-750LI) doen hun werk dankzij de moderne lithium-ion-technologie.

We kennen allemaal de voordelen van startboosters. Zij zijn de ideale hulp als een auto stilstaat door een lege of defecte accu. De mobiele starthulp blijkt dan voldoende om de auto op gang te krijgen naar de werkplaats voor verdere diagnose. Het verlenen van starthulp bij een auto met gebrekkige accu is echter niet zonder risico. Tijdens het aansluiten van de klemmen kunnen hoge piekspanningen optreden met een verwoestende werking voor de auto-elektronica. Daarom genieten startboosters met een piekspanningsbeveiliging altijd de voorkeur. Verder is het zeer handig als de startbooster beveiligd is tegen verkeerd om aansluiten. Zo wordt voorkomen dat de starter de accu en de dure elektronica en elektrische onderdelen van het voertuig beschadigd. Daarnaast zorgt deze beveiliging er ook voor dat er geen vonken ontstaan wanneer te klemmen tegen elkaar gezet worden. De scherp geprijsde Powerstart PS-775LI en PS-750LI beschikken over een piekspanningsbeveiliging en zijn beveiligd tegen verkeerd om aansluiten.

Lithium-ion-technologie

Echt onderscheidend zijn de Powerstart PS-775LI en PS-750LI door hun boosttechniek: de lithium-ion-technologie. De capaciteit van een Li-ion booster is altijd volledig beschikbaar: 775A startvermogen is 775A startvermogen. Ten opzichte van andere boosters zijn Li-ion boosters vele malen lichter en kennen zij een minimale zelfontlading, waardoor ze niet constant aan de lader hoeven. Verder gaan Li-ion boosters dankzij hun LiFePO4 lithium-accu zeer lang mee: er zijn veel meer laad- en boostcycli mogelijk en de beveiliging tegen diep ontladen is optimaal. In het algemeen is een LiFePO4 lithium-accu aanzienlijk efficiënter in het opslaan van energie vergeleken met andere accu’s. Daarnaast is een LiFePO4 lithium-accu altijd razendsnel geladen en daarmee is de booster dus snel klaar voor gebruik.

Boosters onder de loep

Powerstart PS-775LI
Deze extreem lichte en sterke startbooster doet van zich spreken door de 775A piekspanning. Door het geringe gewicht van de LiFePO4 lithium-accu weegt deze booster slechts 2,95 kg! Dat is slechts 1/3 van het gewicht dat reguliere powerboosters wegen. Uiteraard is deze booster voorzien van piekspanningsbeveiliging en beveiligd tegen verkeerd om aansluiten. Zeer praktisch: de override-functie voor diep ontladen accu’s. Handig extraatje: de booster heeft 2 USB-uitgangen en ingebouwde ledverlichting, zodat je ook andere apparaten zoals een telefoon kunt laden en licht hebt als er in donkere situaties gewerkt moet worden.

Spanning: 12 V
Kabeldiameter: 13 mm²
Kabellengte: 0,7 m
Startstroom: 775 A
Piekstroom: 1.200 A

Powerhand PS-750LI
Ook deze startbooster met de oude vertrouwde body kan als extreem licht en sterk omschreven worden. Door het geringe gewicht van de LiFePO4 lithium-accu weegt de booster slechts de helft van een PS-700 startbooster (4,75 kg t.o.v. 9,5 kg) en is deze toch een stuk krachtiger; 750A t.o.v. 700A. Vanzelfsprekend is ook deze Powerstart-booster voorzien van piekspanningsbeveiliging en beveiligd tegen verkeerd om aansluiten. Belangrijk pluspunt: de override-functie voor diep ontladen accu’s.

Spanning: 12 V
Kabeldiameter: 25 mm²
Kabellengte: 1,15 m
Gewicht: 4,75 kg
Startstroom: 750 A

U vindt de startboosters van Powerstart in de Toolspecial editie januari – maart 2020 of bekijk het hele Toolspecial actiemagazine hieronder (blz. 21).

Ander nieuws?