Service-interval indicator Mitsubishi Outlander kan niet gereset worden

Ze zijn de afgelopen jaren met bosjes tegelijk over de toonbank gegaan, de kans dat u een Mitsubishi Outlander PHEV voor onderhoud in de werkplaats krijgt is dus aanzienlijk. Mocht het nou zijn dat u na het onderhoud de service-interval indicator niet kunt resetten, lees dan dit artikel.

Gegevens Mitsubishi Outlander in dit artikel:

De helpdesk krijgt vaker vragen over een storing aan het start-stopsysteem. Meestal binnen de garantieperiode van de auto, want daarbuiten wordt het systeem bij een storing gemakshalve soms uitgeschakeld. Bij deze Mégane moet de storing wel worden verholpen. Over de genoemde foutcodes zegt de helpdeskmedewerker dat Renault met andere foutcodes werkt. Hierdoor kan hij B1261 niet opvragen. Daarom leest hij de auto op afstand uit via ARD. Hij doet dit met de Renault CLIP, de originele diagnoseapparatuur van het Franse merk.

Extra luchtklep

Merk: Mitsubishi
Model: Outlander PHEV
Aantal cilinders: 4
Cilinder inhoud: 1998 m3
Motor brandstof: Benzine, Elektriciteit
Motorcode: 4B11
Eerste toelating: 2015-12-30

In de werkplaats is al van alles geprobeerd om de service-interval indicator te resetten. De functie is wel beschikbaar in de diagnoseapparatuur, maar functioneert niet. Ook resetten via remote online diagnose blijkt niet mogelijk omdat het een handmatige procedure is en de monteur besluit om contact op te nemen met de Automotive Techline. Daar is het probleem al bekend en hebben ze eerder met dit bijltje gehakt.

Service-interval reset Mitsubishi Outlander PHEV

De service-interval indicator van de plug-in hybride Mitsubishi Outlander PHEV dient handmatig gereset te worden. De handmatige service-reset kan alleen uitgevoerd worden als het contact uitgeschakeld is. Dit wordt uitdrukkelijk in de procedure beschreven, maar in de praktijk blijkt dat hier vaak overheen wordt gelezen.

Druk nadat u het contact heeft uitgezet eerst de schakelaar met het menu-symbool achter de richtingaanwijzer schakelaar in. In het instrumentenpaneel ziet u nu bij de TRIP-indicator het menu veranderen. Scroll door het menu door net zo vaak op de schakelaar te drukken tot de steeksleutel, het symbool voor een mechanisch probleem of elektrische fout, weergegeven wordt.

Zodra u het steeksleutel-symbool ziet, drukt u nogmaals op de menu-schakelaar en houd hem ingedrukt tot het symbool begint te knipperen. Laat nu de schakelaar los en druk hem nogmaals in om hem vervolgens weer los te laten. Op het display wordt nu weergegeven dat de service-indicator gereset is.

Mitsubishi

Druk de schakelaar in tot je het steeksleutel symbool ziet.

De Automotive Techline is powered by AutoNiveau.

Meer van dit onderwerp weten?

Ander nieuws?