Slagmoersleutels met extra power dankzij Twin Turbo-technologie

Twin Turbo

De HAZET Twin Turbo slagmoersleutels combineren enorme kracht en hoge efficiëntie in bijzonder compacte apparaten. Ze zijn ideaal te gebruiken voor verschillende toepassingen in de industrie of automotive sector waarbij het hoogste losdraaimoment vereist is en handzame afmetingen goed van pas komen. De twee 1/2″ slagmoersleutels en de 3/4″ slagmoersleutels uit deze nieuwe serie onderscheiden zich ook door hun snelle krachtopbrengst en overtuigen door de besparing van tijd en geld.

Het nieuwe Twin Effect: meer vermogen in zeer korte tijd

Wat alle drie de slagmoersleutels gemeen hebben, is dat ze zijn uitgerust met een innovatieve 8-bladige luchtmotor, die 25 procent hogere prestaties garandeert dan conventionele modellen. Vergeleken met de marktstandaard (1 luchtingang / 2 luchtuitgangen) beschikt deze baanbrekende technologie nu over maar liefst 2 luchtingangen en 4 luchtuitgangen.

Dit resulteert in nog hogere prestaties, waardoor de schroefverbinding nog sneller kan worden losgemaakt. Voordeel: Hierdoor kan de gebruiker tijd besparen, omdat het werk sneller wordt uitgevoerd, waardoor er minder lucht wordt verbruikt. Door zijn hoge levensduur en efficiëntie zijn de trillingdempende Twin Turbo-sleutels uitermate geschikt voor zowel industriële als automotive toepassingen.

Hoge slagkracht en eenvoudige bediening

De eerste slagmoersleutel van ½” met artikelnummer 9012TT heeft een maximaal losdraaimoment van 2200 Nm. De compacte slagmoersleutel is slechts 128 mm lang en weegt slechts 1,6 kg.

De 9012 MTT is eveneens ½” maar is nog kleiner, namelijk slechts 110 mm lang. Het maximale losdraaimoment bedraagt 1600 Nm en met slechts 1,3 kg is hij “zo licht als een veertje”.

Ten slotte is er nog de krachtige Twin Turbo slagmoersleutel van ¾” (9013TT). Het is de grootste en krachtigste van de drie heeft een maximaal losdraaimoment van maar liefst 4100 Nm! Met zijn lengte van slechts 184 mm is het de krachtigste slagmoersleutel die momenteel verkrijgbaar is in het HAZET assortiment. Dit maakt hem de perfecte probleemoplosser voor alle schroefverbindingen in de industrie, voor bedrijfsvoertuigen of in de landbouw.

De drie slagmoersleutels zijn alle drie voorzien van een krachtig Twin Hammer en zijn door hun compacte bouwwijze optimaal geschikt voor het werken in kleine ruimtes. De eenvoudige eenhandige bediening voor rechts- en linkshandigen maakt het werk eenvoudig. De uitblaaslucht wordt respectievelijk door de isolerende handgreep naar beneden geleid. Voor alle modellen is de Twin Turbo twee standen vooruit, een achter.

Specificaties

Hazet Twin Turbo 9012TT

Aandrijfvierkant 1/2″
Maximaal koppel 2.200 Nm
Werkdruk 6,3 bar
Luchtverbruik 147,2 l/min
Schroefdraadaansluiting 1/4″
Gewicht 1,6 kg

Hazet Twin Turbo 9012MTT

Aandrijfvierkant 1/2″
Maximaal koppel 1.600 Nm
Werkdruk 6,3 bar
Luchtverbruik 133,1 l/min
Schroefdraadaansluiting 1/4″
Gewicht 1,3 kg

Hazet Twin Turbo 9013TT

Aandrijfvierkant 3/4″
Maximaal koppel 4.100 Nm
Werkdruk 6,3 bar
Luchtverbruik 243,5 l/min
Schroefdraadaansluiting 1/4″
Gewicht 4,5 kg

Meer van dit onderwerp weten?

Ander nieuws?