Steeds minder dieselauto’s in de werkplaats? Wat is jouw ervaring?

Dieselauto survey

De afgelopen jaren komen dieselauto’s slecht uit de verf in nieuwsberichten. Met name het emissieschandaal, ook wel ‘dieselgate’ genoemd heeft daar flink aan bijgedragen. Er wordt zelfs gesproken over een algeheel verbod op dieselvoertuigen.

Dieselauto’s complex, maar hard nodig

Uit onderzoek blijkt echter dat dieselauto’s keihard nodig zijn. Mits zij uitgerust zijn met de norm Euro 6C of hoger. Deze nieuwe dieselmotoren en -motormanagementsystemen zijn steeds verder doorontwikkeld waardoor de prestaties en emissies sterk zijn verbeterd. Dat is nodig om de Europese CO2-doelstellingen te kunnen behalen. Door al deze nieuwe technieken zijn de verschillende uitvoeringen en de complexiteit in het dieselsysteem toegenomen.

Wat is jouw ervaring?

Hoewel het marktaandeel dieselauto’s in heel Europa daalt, rijden er in Nederland nog ruim 2 miljoen rond. Die 2 miljoen auto’s moeten ook onderhouden en gerepareerd worden, toch? Hoe zit dat bij jou? Krijg jij meer of juist minder dieselauto’s in de werkplaats? Is jouw kennis up-to-date? Kortom, ben jij klaar voor de nieuwe dieselauto?

Help ons inzicht te krijgen in de werkplaats van nu door onderstaande vragenlijst in te vullen. Dan kunnen wij jou straks helpen met de werkplaats van de toekomst!
Onder de deelnemers verloten we 4 barrel barbecues t.w.v. €219,-.

dieselauto's

Meer van dit onderwerp weten?

Ander nieuws?