Stop&Go beschermt tegen marters!

Marters

Marters horen bij ons ecosysteem. Toch zorgt de schade die ze veroorzaken aan motorvoertuigen en huizen vaak voor veel ergernis. Het herstel is namelijk tijdrovend en duur. Stop&Go marterverjagingsproducten bieden daarom naast een optimale bescherming voor voertuigen ook bescherming voor het dier zelf, voldoen aan alle wettelijke voorschriften en hebben de benodigde certificeringen.

Wat is het probleem met die marters?

Steenmarters zijn solitair levende dieren en verdedigen hun territorium. Ze zoeken steeds vaker de nabijheid van mensen op en gebruiken bijvoorbeeld de motorruimte van geparkeerde auto’s als schuilplaats. Met het plaatsen van een geurvlag markeren ze hun territorium. Verplaatst de bestuurder het voertuig naar een ander territorium, dan trekt de ‘vreemde geur’ de marter aan die in dat gebied huist en bijt en krabt hij in zijn woede alle onderdelen met die geurvlag stuk. Ook brengt hij zijn eigen geurvlag aan. Schade is dan een kwestie van tijd. Daarom begint professionele marterverjaging altijd met het verwijderen van de geurvlag.

Hoe schade door marters te voorkomen?

Er zijn 4 methoden om schade door marters te voorkomen:

 1. Verjagen met van geur
 2. Verjagen met ultrasoon geluid
 3. Verjagen met elektrische stroom
 4. Mechanische bescherming

Welke voordelen biedt het Stop&Go assortiment?

Het assortiment van Stop&Go biedt de volgende voordelen bij de bescherming tegen marters:

 • Compleet assortiment zowel boordspanning- als batterijtoestellen.
 • Eenvoudige montage.
 • Technisch geïnnoveerd en voldoet aan alle wettelijke voorschriften en certificeringen.
 • Gemoduleerd ultrasoon geluid om gewenning bij de marter te voorkomen.
 • 4 jaar garantie.
 • Geschikt voor toepassing in EV’s.

Montageadvies

 • Monteer het ultrasone apparaat in het bovenste gedeelte van de motorruimte. Zo beslaat de geluidskegel van de ultrasone luidspreker een zo groot mogelijke vrije ruimte. Ook zorgt dit voor bescherming van het apparaat tegen overmatige hitte, water en vervuiling.
 • Bouw het apparaat met roestvrij stalen hoogspanningscontactplaten in het bovenste gedeelte van de motorruimte in. Marters houden zich namelijk door hun schuilgedrag instinctief op een zo hoog mogelijke plaats op. Montage is hierdoor ook makkelijker en dit verkleint het risico op vervuiling.

Meer van dit onderwerp weten?

Ander nieuws?