Tim en Tom goed onderweg in Dakar

Dakar

De Dakar rally is inmiddels al over de helft. De eerste week werd prima afgesloten door Tim en Tom in hun Beast 4.0. In het algemeen klassement stonden zij op de 30e positie na de eerste zes etappes.

Na de eerste week stond er een rustdag gepland voor alle coureurs. Gedurende de rustdag hebben Tim en Tom goed uit kunnen rusten, want er waren geen grote mankementen aan The Beast. In voorgaande jaren moest bijna de halve auto opnieuw opgebouwd worden, maar daar was dit jaar absoluut geen sprake van. De monteurs van het team hebben alles op orde!

Marathon

De tweede week begint met twee marathon etappes. Deze etappes zijn niet alleen langer dan de rest, maar in het bivak tussen de twee etappes is het voor monteurs niet toegestaan om het terrein te betreden. Tim en Tom moeten dan dus zelf sleutelen. De eerste marathon etappe verliep erg voorspoedig. Zonder ook maar één keer te hoeven stoppen reden de broers naar de 25e plaats, een erg mooie klassering! Ook in de tweede marathon etappe kenden Tim en Tom weinig problemen, ze reden steady van start tot finish tussen plek 25 en 33 en wisten uiteindelijk op een 25e plaats te eindigen, wat resulteerde in een 27e plaats in het algemeen klassement.

Met nog 4 etappes te gaan kunnen de gebroeders Coronel nog zomaar een paar plaatsen goed maken in het algemeen klassement. The Beast is dit jaar erg betrouwbaar, waardoor tijd goed gemaakt kan worden op de concurrentie die onderweg wel mankementen ondervinden.

Benieuwd hoe het er aan toe gaat in the Beast 347? Bekijk dan onderstaande 360° video van The Beast in actie!

Meer van dit onderwerp weten?

Ander nieuws?