Tim Tom gaan voor de top 20 in Dakar

Dakar

LKQ Fource is de nieuwe hoofdsponsor van Tim en Tom Coronel in hun Dakar avontuur. Mijngrossier.nl, onderdeel van LKQ Fource, volgt hen dan ook in dit avontuur. De 43e editie van de legendarische off-road-rally wordt verreden in Saudi-Arabië en start zondag 3 januari in Djedda. In een interview met RTL GP geeft Tim aan dat ze dit jaar wederom voor een top 20 plek zullen strijden, maar dat dit wel lastig gaat worden, omdat er ook weer nieuwe fabriekteams meedoen. De Beast347 4.0 is weer geüpgraded sinds aflopen Dakar. Zo is op veel plekken gewicht bespaard en zijn de reservoirs voor vloeistoffen verplaatst om ze beter te beschermen tegen schade voor het geval de Beast omrolt. Bekijk het interview hier.

Route en etappes

Vorig jaar werd de Dakar ook in Saudi-Arabië verreden, maar het parcours bestaat dit jaar toch zeker uit 90% nieuw terrein. Een echte route is er natuurlijk niet, maar alle deelnemers krijgen wel een roadbook mee waarmee ze moeten navigeren. Iedere etappe zijn er een paar checkpoints, waar alle voertuigen langs moeten.
In de afbeelding hiernaast ziet u de route die dit jaar verreden zal worden. Met Djedda als start- en finishplaats. De 14e etappe is niet alleen de langste, maar volgens de organisatie ook de zwaarste etappe van allemaal.

De Dakar van dichtbij volgen?

Wilt u het Dakar avontuur van Tim en Tom volgen? Houd dan onze socials in de gaten of kijk iedere avond op RTL 7!

Meer van dit onderwerp weten?

Ander nieuws?