Tips & tricks bij de wintercheck

wintercheck

Onlangs hebben we een bericht geplaatst met daarin informatie wanneer winterbanden of sneeuwkettingen nodig zijn wanneer er richting de Alpen wordt gereden voor de wintersport. Voor Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Italië zijn sneeuwkettingen verplicht wanneer er een bord langs de weg staat dat dit aangeeft. Als de sneeuwkettingen daadwerkelijk om de banden moeten zijn er een aantal dingen waar goed op gelet moet worden.

Sneeuwkettingen zijn bedoeld als hulpmiddel, met beperkte snelheid en voor korte stukjes. Gaat uw klant op wintersport en komt hij nog langs voor een wintercheck? Dan is dat hét moment om de juiste sneeuwkettingen en winterbanden te adviseren!
Mijngrossier.nl helpt u een handje met deze tips & tricks:

  • Controleer eventuele speciale instructies (instructieboekje auto).
  • Lees de montage instructies nauwkeurig en doe een testmontage op de auto.
  • Adviseer de klant de sneeuwketting bij sneeuw of ijs tijdig te monteren.
  • Monteer de ketting op de aangedreven wielen. Bij 4 x 4 aandrijving is het aanbevolen de instructies van de autofabrikant te volgen.
  • Na ongeveer 50 meter dient altijd de kettingspanning en stand op de band gecontroleerd te worden en indien nodig gecorrigeerd te worden.
  • De rijprestaties van de auto wijzigen ingrijpend bij het gebruik van sneeuwkettingen. Het advies is niet sneller dan 50 km/h te rijden en beduidend langzamer bij sneeuwvrije delen.
  • Bij verbeterde weersomstandigheden kan de klant het beste direct demonteren, zo wordt onnodige slijtage voorkomen.
  • Controleer regelmatig de toestand van de ketting op o.a. slijtage. Bijvoorbeeld bij de wintercheck.

Meer informatie en alle kettingen in ons assortiment gemakkelijk vinden? Bekijk dan de sneeuwkettingen brochure hier. In deze brochure vindt u ook een overzicht van de sneeuwkettingenplicht in Europa.

Met de UniversalParts app kunt u verschillende sneeuwkettingen bestellen. Vul het artikelnummer in of scan de barcode van een oude verpakking en u kunt meteen nieuwe sneeuwkettingen bestellen.
Download de app via de Google Play store of via de AppStore.

Ander nieuws?