Turbo Dokter – Opel Vivaro

Opel Vivaro

Deze Opel Vivaro heeft er geen zin meer in. De turbo van de bedrijfswagen levert geen vermogen meer. Niet handig als er gewoon gewerkt moet worden. De monteur schakelt de hulp in van de Turbo Dokter.

Patiënt: Opel Vivaro
Klacht: turbo levert geen vermogen.

Diagnose

De monteur belt de Turbo Dokter omdat hij vindt dat de turbo van de Vivaro niet meer goed functioneert. Na wat controles blijkt de turbo inderdaad geen druk meer op te bouwen. De monteur besteld een andere turbo, maar toch verzoekt de Turbo Dokter hem nog even te bellen nadat de defecte turbo is gedemonteerd. De monteur belt weer terug en na wat geschud met de turbo komt er een beschadigd stukje metaal uit de turbo vallen, een deel van de EGR-koeler. Deze is afgebroken, in de turbo terechtgekomen en heeft het turbinewiel geblokkeerd.

Advies

De oorzaak is gelukkig gevonden, met het vervangen van de EGR-koeler en de turbo is het probleem opgelost. Zo zie je maar, het vervangen van de turbo alleen is niet altijd voldoende. Wanneer de monteur alleen de turbo vervangt, blijft de kans op beschadiging door de kapotte EGR-koeler aanwezig.

De Turbo Dokter cases worden aangeboden door Turbo’s Hoet.

Afbeelding:Turbo’s Hoet

Meer van dit onderwerp weten?

Ander nieuws?