Vakantiecheck? Vergeet het dichtmiddel van de bandenreparatieset niet!

bandendichtmiddel

Moderne auto’s zijn steeds vaker standaard voorzien van een bandenreparatieset. Handig als jouw klant een lekke band krijgt onderweg, maar vergeet niet de houdbaarheidsdatum van het dichtmiddel te controleren. Bij de vakantiecheck bijvoorbeeld. Zo kan de klant met een veilig gevoel op vakantie en creëer jij omzetkansen voor jouw autobedrijf.

Zoals gezegd beschikken veel auto’s over een bandenreparatieset, als vervanger voor een reserveband. Een groot deel van de autofabrikanten vertrouwt daarbij op de reparatiesets van AirMan. Deze sets zijn universeel toepasbaar op alle automerken. Dat veel autofabrikanten voor de producten van AirMan kiezen, is eigenlijk heel logisch. AirMan levert simpele, doordachte producten van zeer hoge kwaliteit. De banden reparatiesets zijn daarmee perfecte vervangers van een reserveband en zijn zelfs uitstekende vervangers van originele reparatiesets.

Geen geknoei met dichtmiddel

Naast de banden reparatiesets van AirMan wordt ook regelmatig gebruik gemaakt van een banden reparatieset met knijpfles. Een onhandige methode waarbij je met speciaal gereedschap het binnenventiel moet demonteren. Met AirMan is dat niet meer nodig. De compressor zorgt ervoor dat het dichtmiddel rechtstreeks door het ventiel wordt ingebracht. Dit is zo eenvoudig dat iedereen nu een lekke band kan repareren.

Automatisch gemak met twee systemen

De AirMan banden reparatiesystemen zijn verkrijgbaar in twee varianten; semi-automatisch en vol-automatisch.

bandendichtmiddel 1
bandendichtmiddel 2

Bij het semi-automatische systeem koppel je de compressor aan het dichtmiddel, en daarna sluit je het dichtmiddel aan op het ventiel van de band. Vervolgens sluit je de stekker aan op een 12 volt aansluiting (sigarettenaansteker of accu). Start de auto en de set is klaar voor gebruik.

Bij het volautomatische systeem is het dichtmiddel geïntegreerd in de compressor. De slang kan dan rechtstreeks aangesloten worden op het ventiel. Na het aansluiten van de 12 volt stekker en het starten van de auto, is de set gereed voor gebruik.

Onderhoud en omzet

Over het onderhoud voor deze sets is nog niet veel bekend. Alle reparatiesystemen bevatten namelijk een fles met dichtmiddel dat in veel gevallen slechts vier jaar houdbaar is. Na deze periode gaat het dichtmiddel klonteren en kan het niet meer gebruikt worden. Het is dus belangrijk dat deze tijdig vervangen wordt. Controleer daarom de houdbaarheidsdatum op het dichtmiddel tijdens elk bezoek: grote beurt, kleine beurt, vakantiecheck en APK. Bij het overschrijden van de houdbaarheidsdatum kan je de klant hier op attenderen om de fles te vervangen.

Belangrijk bij dit advies is de inhoud van fles. Er zijn namelijk 3 varianten:

450ml Navul AirMan ResQ: voor de personen auto’s.
440ml Navul Airman ResQ Tech: voor alle type auto’s van Renault, Peugeot en Citroen.
620ml Navul Airman ResQ Max: voor alle SUV, bestelwagens en Pick-Up’s.

Dit zijn OEM navulflessen voor onder andere Volkswagen, Audi, Skoda, Seat, Peugeot, Renault, Citroen, Mercedes, Opel, Ford, Hyundai, Kia, Toyota en Fiat!

Alle navul verpakkingen voor de reparatiesets van AirMan vind je hier of vraag ernaar bij jouw vertrouwde grossier.

Bekijk of download de AirMan brochure hier, deze is tevens in te zetten ter promotie.

dichtmidddel

Meer van dit onderwerp weten?

Ander nieuws?