Veilig werken met veerspanners

Veerspanners

De belangrijkste taak van een veerspanner is ervoor te zorgen dat de monteur zijn werk veilig kan doen. Kies uit het oogpunt van veiligheid voor een deugdelijk exemplaar! Het (de)monteren van een veer of veerpoot hoeft niet gevaarlijk te zijn, mits men beschikt over het juiste gereedschap. Met een professionele veerspanner verloopt het werk bovendien efficiënter en aangenamer. Hieronder lichten we een aantal veerspanners voor u uit.

McPherson veerpoot

De Canvik veerspanner (ART. 12.0001) is breed toepasbaar, inclusief zwaardere personenauto’s, SUV’s en bedrijfswagens. Dankzij de twee meegeleverde bekkensets (80-145 mm en 145- 195 mm) en de capaciteit van 1500 kg is de veerspanner het juiste gereedschap voor elke veerpoot.

De luchthydraulische veerspanner van Compac (ART. CSC) is een compleet werkstation. Deze veerspanner is uniek in zijn soort en geschikt om de meeste McPherson veerpoten efficiënt, professioneel en veilig te kunnen (de-)monteren. De veer wordt op de onderste winding ondersteund door één van de twee meegeleverde adapters en wordt van boven onder druk gezet door armen met universele draaibare bekken. Hierdoor is de veerspanner ook geschikt voor conische veren. De veerspanner is universeel inzetbaar en zelfs geschikt voor sterke veren van bestelwagens, SUV’s en 4WD’s. Hij is voorzien van een veiligheidskooi en voetpedaal voor handenvrije bediening. Voor een aantal voertuigen kan het noodzakelijk zijn om andere klembekken te monteren, deze zijn los leverbaar.

Vervangen veren achteras

Met de Hazet veerspanner (ART. 4902/4) is montage en demontage van de achterveren van diverse Audi modellen in slechts 6 minuten per zijde gedaan! De veer kan met dit gereedschap worden verwijderd zonder demontage van andere delen van de achterasophanging. De binnenvoering van de opspanplaten voorkomt dat de veer wegglijdt tijdens het opspannen. De spindel kan aan beide zijden worden tegengehouden, al naar gelang de beschikbare ruimte.

De Canvik veerspanner (ART. 13.0001) is geschikt voor auto’s met onafhankelijke achterwiel wielophanging. Speciaal geproduceerd voor auto’s met een kleine opening (<30) in de achterveerophanging. Hiermee wordt het de- en monteren van de achterveren van de VW Touran, Citroen C3, Skoda Octavia, Peugeot 107, Toyoya Aygo, Kia Picanto en diverse Daimler-Benz modellen een fluitje van een cent!

Veerspanners

De Compac CSC

Veerspanners

De Canvik 13.0001

Veerspanners

De Hazet 4902/4

Veerspanners

De Canvik 12.0001

Meer van dit onderwerp weten?

Ander nieuws?