Waarom je koplampen altijd per paar moet vervangen

koplampen

De meeste kleine handelingen die aan een auto uitgevoerd worden, zijn in de praktijk gebruikelijk. Maar of we ons dit nu realiseren of niet, ze kunnen van grote invloed zijn op de verkeersveiligheid. Daarom is het ook verstandig om beide koplampen tegelijk te vervangen; zo zorg je voor verbetering van de zichtbaarheid en de veiligheid van jouw klant. 

De meeste kleine handelingen die men aan de auto laat uitvoeren zijn gebruikelijk. Maar of jouw klant het zich nu realiseert of niet, ze kunnen van grote invloed zijn op hun eigen leven en dat van anderen. De klant zorgt er bijvoorbeeld voor dat zijn dierbaren een veiligheidsriem dragen. Logisch. Een minimale handeling voor maximale zorg. Een schone vooruit is een eerste stap naar goed zicht onder alle weersomstandigheden. 90% van de informatie die bij het rijden wordt gebruikt, is visueel. Optimaal zicht op de weg is dus onbetaalbaar. Twee banden tegelijk vervangen is de beste manier om een veilige wegligging te garanderen. Het biedt stabiliteit en helpt om de auto onder controle te houden.

Over tijd en veiligheid

Het is verstandig om beide koplampen tegelijk te vervangen; zo zorg je voor verbetering van de zichtbaarheid en de veiligheid van jouw klant. Maar dat niet alleen. Het is sneller, gemakkelijker en goedkoper om beide koplampen te vervangen in plaats van één. Een ritje naar de werkplaats kost de klant niet alleen arbeidsloon, maar ook tijd. Bovendien,  wanneer een lamp defect raakt, volgt de andere vaak heel snel. Onder andere omdat de gloeidraad van de lamp met de tijd breekbaar wordt.’Vervolgfalen’ noemen we dat. Een koplamp wordt ook doffer aan het eind van de levensduur, dus als je één koplamp vervangt wordt de weg niet meer gelijkmatig verlicht. Dat maakt rijden in het donker gevaarlijker. Een lamp die nieuw 75 meter voor de auto uit schijnt, produceert na drie jaar nog maar een lichtbundel van 50 meter. Het leidt behoorlijk af als een van de koplampen helderder is dan de andere en wegmarkeringen en verkeersborden worden minder verlicht.  Zorg dus voor goed zicht voor jouw klant en vervang beide koplampen tegelijk.

Onmisbaar

Licht is onmisbaar tijdens het rijden; het is de eerste en enige veiligheidsfactor die daadwerkelijk ongelukken helpt voorkomen. Philips zorgt actief voor een hogere veiligheid op de weg om ongelukken te voorkomen door de algehele zichtbaarheid en wegverlichting te verbeteren. Zo worden auto’s eerder gezien en kunnen bestuurders verder zien, zodat ze potentiële gevaren uit de weg kunnen gaan. Samen met de passieve veiligheidsmaatregelen in auto’s, helpt de actieve veilige verlichting van Philips mee om het zelfvertrouwen van bestuurders te vergroten en een veilige rijervaring te bevorderen.

Meer van dit onderwerp weten?

Ander nieuws?