In 4 stappen naar de perfecte turbomontage

montage

Geen auto, geen klant en geen montage is hetzelfde. Omdat maar liefst 51% van alle personenauto’s ouder is dan 10 jaar, krijg je te maken met uiteenlopende types en leeftijden. Met uitgebreide voorraad is de juiste turbo vaak direct te leveren. Maar de keuze voor het product is slechts één van de factoren die bepalen hoe lang een turbo meegaat. Met deze 4 stappen weet je zeker dat de omvangrijke klus succesvol verloopt.

In 4 stappen naar de perfecte turbomontage:

  1. Stel de juiste diagnose
  2. Los problemen op de juiste manier op
  3. Juiste montage van de turbo
  4. Kies altijd de juiste turbo

Hieronder gaan we dieper op iedere stap in.

De juiste diagnose stellen

Bij de meeste turboproblemen is niet de turbo de oorzaak maar het gevolg. Als de turbo bijvoorbeeld uitlaatgassen lekt, kan de oorzaak een verstopt roetfilter zijn. Lekt een turbo olie, dan kan er sprake zijn van overmatige carterdruk. En levert de turbo geen vermogen, dan kan dat veroorzaakt worden door een scheur in een turboslang. Zou je de turbo vervangen zonder de oorzaak weg te nemen, is de kans groot dat de klachten weer terugkomen. En dan staat de klant weer heel snel bij jou aan de balie.

Los problemen op de juiste manier op

Nu je dit weet, wil je natuurlijk exact weten wát de ware oorzaak is voor de storing. Goed om te weten dat daarvoor turbospecialisten bereikbaar zijn van Turbos Hoet. Wanneer je er niet meer uitkomt, kun je altijd even bellen. Ook is er een TurboDiagnose-app beschikbaar die je kunt raadplegen. Daarnaast krijgen zij dagelijks vele turbo’s binnen voor een uitgebreide analyse. Aan de hand van de beschadigingen zien ze bij Turbos Hoet wat de oorzaak van de schade is. Als de turboschade is ontstaan door een verstopte olieleiding, dan is het belangrijk om niet alleen de turbo te vervangen maar ook de olieleiding.

Juiste montage van turbo

Pas als de oorzaak van de turbostoring is verholpen, kun je de turbo monteren. Ook bij dit proces is het belangrijk om herhaalschade te voorkomen. Vergeet bijvoorbeeld niet om een luchtfilter en oliefilter te vervangen als je de turbo monteert. Of het uitlaatspruitstuk te controleren op metaalresten. Bij elke turbo wordt een uitgebreide montagehandleiding, inclusief type-specifieke aanwijzingen meegeleverd. Wanneer je deze stapsgewijs en nauwgezet volgt, is een foutloze montage praktisch gegarandeerd.

Kies altijd de juiste turbo

Een turbo is een kostbaar onderdeel en een turbo vervangen kost veel tijd (arbeidsuren). Alles bij elkaar is het een grote reparatie. Logisch dat je daarbij zeker wil weten dat je de juiste turbo met de juiste kwaliteit voor de juiste prijs hebt. En dat is precies wat Turbos Hoet levert. Het brede assortiment turbo’s vind je hier. Zo is iedere klant weer binnen no-time op weg.

TurboPartner van Turbo’s Hoet: Minimale risico’s en maximale zekerheid
En wat als de turbo ondanks alle zorgvuldigheid na de montage toch niet goed functioneert? Ook dan staat Turbo’s Hoet aan jouw zijde. Er is een standaard garantietermijn van twee jaar. En garagisten die TurboPartner zijn, krijgen aanvullende zekerheden. Zoals bijvoorbeeld het eerste jaar Geen Gezeur Garantie, inclusief vergoeding van extra arbeidsuren. Meer weten, of direct TurboPartner worden? Lees hier meer!

Meer van dit onderwerp weten?

Ander nieuws?