Kabelset voor de trekhaak inleren, zonder dure apparatuur?

Inleren ard

U heeft een mooie auto in de showroom staan, die voldoet aan alle wensen van de klant. Maar er is één hekelpunt, de auto heeft geen trekhaak. Geen nood, want u monteert een trekhaak en een kabelset, zo gepiept toch? Maar hoe zit het dan met het inleren van de kabelset? 

Tegenwoordig is het monteren van een trekhaak en kabelset niet meer zo eenvoudig. Bijna alle elektronische accessoires in en op moderne auto’s moeten ingelezen worden. Dus niet alleen kabelsets van de trekhaak maar ook start-stopaccu’s, sleutels en nog veel meer. Om die reden moest er vaak uitgeweken worden naar de dealer. Dat hoeft niet meer!

Op afstand

Er is een andere mogelijkheid, namelijk op afstand de auto over te laten nemen door AutoNiveau. Deze service heet ‘AutoNiveau Remote Diagnostics’ (ARD). Met dit online platform en de ‘remote’ is AutoNiveau in staat een brug te slaan tussen de EOBD-stekker van de auto in uw werkplaats, en het servicecenter in Amsterdam.

De ARD-interface wordt aangesloten op een tablet/telefoon met internetverbinding en op de EOBD-stekker van de auto. In de tablet/telefoon selecteert men de auto en de werkzaamheden, bijvoorbeeld het coderen van de kabelset. Bij het bevestigen van de klus zitten de helpdeskmedewerkers klaar om mee te kijken. Zij maken verbinding met de auto en coderen op afstand. Is de klus geklaard, dan komt er via de auto een signaal door, bijvoorbeeld een lichtsignaal. Ook komt er een bericht binnen op de tablet/telefoon.

Meer dan alleen een kabelset

Naast het inleren van een kabelset, worden ook de volgende diensten aangeboden:

 • Sleutel transponders inleren;
 • DTC-codes lezen en verwijderen;
 • Service intervallen resetten;
 • Start-stop accu coderen;
 • Verstuivers coderen;
 • Service interval reset;
 • Stuurhoek sensor coderen.

Per autotype zijn er nog meer inleer mogelijkheden. Zoals voor de Skoda Octavia, kan ook de ABS Module, EPB, acceleratiesensor en DSG-transmissie initialisatie gecodeerd worden.

Geen dure apparatuur of abonnement

Met de ARD hoeft u geen dure apparatuur of software aan te schaffen. Het enige wat u nodig heeft is de ‘Remote’ t.w.v. € 399,-. Wilt u er een tablet bij aanschaffen, dan is er ook een complete set t.w.v. €649,-

Voor de ARD is geen abonnement van toepassing, u betaalt alleen de dienst die u afneemt.

Zo leest u al een kabelset voor de trekhaak in voor € 37,50.

Alle voordelen op een rijtje:

 • Auto’s worden ingeleerd door software-experts;
 • Geen dure codeerapparatuur meer nodig;
 • Geen dure software-updates meer nodig;
 • Niet meer naar de dealer voor inleren;
 • Je klant is snel weer op weg.

Automotive Academy promoot het gebruik van de AutoNiveau Remote Diagnostics, zodat u niet meer naar de dealer hoeft voor steeds vaker voorkomende klussen in de werkplaats. Net zoals de monteurs in onderstaande Automotive Techline cases:

Wilt u de ‘ARD’ van AutoNiveau bestellen? Of wilt u meer informatie? Lees hier alles over de ‘AutoNiveau Remote Diagnostics’. De juiste Oris trekhaak én ECS kabelset bestelt u hier of vraag ernaar bij uw vertrouwde grossier.

Meer van dit onderwerp weten?

Ander nieuws?