Twee keer zoveel turbo’s in korte tijd

De toekomst voorspellen, dat kunnen wij ook niet. Maar we houden wél de ontwikkelingen op het gebied van autotechniek voor jou in de gaten. Op het gebied van turbo’s verwachten we de komende tien jaar een grote verandering. We praten je graag even bij en vertellen direct hoe je hierop kunt inspelen.

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: de turbomarkt zal de komende jaren verdubbelen naar een kleine 60 miljoen turbo’s wereldwijd in 2025! De grootste groei vindt plaats in het personenvervoer. Onderzoeksbureaus leggen de grafieken over de groei van de wereldbevolking, de verwachte toename van de levensstandaard én de strenge normen voor CO2 uitstoot naast elkaar en komen zo tot deze conclusie. Zij zien namelijk ook dat turbo’s bij uitstek geschikt zijn om meer motorvermogen te krijgen bij minder brandstofverbruik. Verwacht wordt dat autofabrikanten de voorkeur geven aan het verder ontwikkelen van turbotechniek bij het zogenoemde ‘downsizen’ van motoren.

Turbo’s optimaliseren

De focus op milieu en duurzaamheid heeft nog een ander gevolg: auto’s gaan langer mee. Naast onderzoeksafdelingen van autofabrikanten gaan ook de onderhoudsmonteurs het druk krijgen. Klinkt goed natuurlijk. Het houdt wél in dat je regelmatig wordt geconfronteerd met technische vernieuwingen. Na de parallelschakeling en serieschakeling van turbo’s, de e-turbo, de twin-scroll, de dumpvalve en VNT (variabele nozzle turbo) gaan autofabrikanten immers beslist nieuwe systemen ontwikkelen om de werking van de turbo verder te optimaliseren.

Turbovraagstukken oplossen

Het is voor een autobedrijf bijna niet te doen om alle ontwikkelingen op de voet te volgen. En dat hoeft ook niet. Krijg je te maken met een defecte turbo en kom je er niet uit, dan is Turbo’s Hoet bellen de snelste en betrouwbaarste manier om je klant weer op weg te helpen.

De turbo vervangen? De juiste turbo bestel je hier of vraag ernaar bij jouw vertrouwde grossier.

Meer van dit onderwerp weten?

Ander nieuws?