Turbo Audi A3 met turbodrukproblemen

Turbodrukproblemen Audi A3

Deze turbo van een Audi A3 komt retour bij Turbo’s Hoet. En wel omdat het motormanagement aangeeft dat er turbodrukproblemen zijn. Tijdens het revisieproces onthullen de verschillende onderdelen als vanzelf de oorzaak van de schade. Kijk maar mee met de mannen van de garantie afdeling van Turbo’s Hoet.

turbodrukproblemen 1
turbodrukproblemen 2
turbodrukproblemen 3

Op de foto hierboven en in de header bovenaan deze pagina zie je dat het turbinehuis is gescheurd. Niet alleen bij de wastegate, in dit geval zelfs uitwendig.

Zo te zien is er duidelijk sprake geweest van een hoge thermische belasting, ofwel: oververhitting.

Door de hoge temperatuur is de olie verbrand. Dat is ook te zien aan de turbineas. Kijk maar: veel koolopbouw.

Daarnaast zie je dat de lagerplaatsen zijn ingesleten.

Het axiaallager. Er is een sterke verkleuring te zien. Dit wordt veroorzaakt door de hoge temperatuur in de turbo. Als de temperatuur in de turbo eenmaal te hoog is, ontstaat er een vicieuze cirkel. Want doordat de olie op het lager verbrandt, raken de olieaanvoerkanalen in het lager verstopt. Er is geen oliesmering meer, waardoor  de temperatuur nóg meer oploopt.

Inmiddels is deze turbo in de werkplaats van Turbo’s Hoet volledig gereviseerd. De beschadigde delen zijn vervangen. Overigens, bij een turbo revisie worden altijd álle lagerdelen en afdichtingsdelen vervangen. De gereviseerde turbo is nauwkeurig nagemeten en kan weer vele duizenden kilometers z’n werk doen.

Over Turbo’s Hoet

Turbo’s Hoet is gespecialiseerd in de verkoop van nieuwe én gereviseerde turbo’s en is officieel distributeur van de wereldwijd bekende turbofabrikanten BorgWarner, Holset, Mitsubishi en IHI. Met een voorraad van ruim 24.000 turbo’s en meer dan een miljoen verkochte turbo’s is Turbo’s Hoet een van de grootste turbo specialisten in Europa.

Bron: Turbo’s Hoet

Meer van dit onderwerp weten?

Ander nieuws?