Turbo vervangen? Turbo’s Hoet helpt!

reinigen

Turbo-reparaties, risicovol en arbeidsintensief. Gaat het fout, kan je er als garagehouder behoorlijk bij inschieten. Er zijn manieren om de technische en financiële risico’s uit te sluiten. Hoe? Dat leggen we je in dit artikel uit.

Bij de meeste universele autobedrijven komen veel verschillende merken auto’s en turbo’s over de vloer. Dat maakt het niet eenvoudig om te weten wat de juiste werkwijze bij turbo-reparaties is. Gemiddeld vervangen technici slechts een paar keer per jaar een turbo, waardoor het niet meevalt om er handigheid en ervaring in te krijgen. Sommige technici zien zelfs op tegen de vervanging van een turbo. Maar wat als je de werkelijke oorzaak van het defect weg kan nemen voordat je een nieuwe turbo monteert. En je bij dat proces ondersteuning krijgt, dan weet je zeker dat je er als garagehouder niet bij inschiet.

Tijdig filters vervangen

Turbo’s zijn heel sterk, maar ook kwetsbaar. Als ze kapot gaan is dat meestal door een oorzaak van buitenaf. Bijvoorbeeld door te weinig of vervuilde olie. Ook schade door water en condens komt voor. Vaak is de oorzaak achterstallig onderhoud. Vervang daarom altijd brandstof- en oliefilters op tijd en vergeet het luchtfilter niet, want een zandkorrel in de aanzuiglucht kan veel schade veroorzaken. Controleer ook de olietoevoer- en olieafvoerleidingen en de oliezeefjes en let goed op verstopte EGR- en roetfiltersystemen.

Weet wat je doet

Eigenlijk is het vervangen van een turbo niet zo heel moeilijk, als je maar precies werkt en weet wat je doet. Wist jij dat je een turbo nooit bij de actuator, actuatorasje of het vacuümslangetje moet beetpakken? Er zijn veel verschillende turbo’s en ze moeten allemaal op een andere manier vervangen worden. Weet jij bij elke specifieke auto wat je wel en niet moet doen? Zo niet, dan is de kans op herhalingsschade groot.

Garantie en ondersteuning bij turbo-reparaties

TurboPartner of niet, alle autobedrijven kunnen bij Turbo’s Hoet rekenen op GeenGezeurGarantie en technische ondersteuning vóór montage. Het werkt als volgt. Om te zorgen dat je de juiste instructies krijgt en aanspraak kunt maken op een jaar GeenGezeurGarantie, registreer je de turbo vóór montage. Binnen een half uur na de registratie belt Turbo’s Hoet jou op om samen met jou door te nemen hoe je de turbo het beste kunt vervangen. Je ontvangt de juiste montage instructies per mail en weet precies wat je moet doen. En stel nu dat de turbo weer binnen twaalf maanden stuk loopt? Dan ontvang je via GeenGezeurGarantie gratis een vervangende turbo.

Arbeidsloon gedekt

Natuurlijk hebben de TurboPartners wel een paar extra voordelen. Naast de GeenGezeurGarantie ontvangen zij TurboInsurance. Mocht er iets mis gaan na montage van de turbo, dan krijgen de TurboPartners niet alleen gratis een vervangende turbo, maar de verzekering dekt ook de vergoeding van de arbeidsuren die in de garantie is gestoken. Ook als jij zelf de montagefout hebt gemaakt. Zo worden eerst de technische risico’s uitgesloten en daarna de financiële. Dit is de beste manier om een interessante reparatie vakkundig in eigen bedrijf uit te voeren.

Meer weten of direct TurboPartner worden? Lees hier meer!

Meer van dit onderwerp weten?

Ander nieuws?