Turbo’s Hoet geeft gratis HaynesPro handleiding bij turbo’s

HaynesPro

Turbo’s Hoet gaat verkochte turbo’s gratis voorzien van een HaynesPro handleiding. De twee organisaties zijn daartoe een samenwerking gestart, om te voldoen aan de vraag van klanten naar voertuigspecifieke instructies voor het demonteren en monteren van turbo’s. De samenwerking tussen Turbo’s Hoet en HaynesPro resulteert in gedetailleerde handleidingen – gebaseerd op OE-informatie – inclusief aanwijzingen voor uit te voeren controles en te gebruiken gereedschappen. Op deze manier kunnen alle monteurs nu een turboreparatie uitvoeren.

Garagisten krijgen doorgaans maar een paar keer per jaar te maken met turboschade. Het vervangen van een turbo is daarmee geen routine, maar een gecompliceerde klus waarbij ook het nodige kan misgaan. Bovendien is het risico op herhaalschade groot, omdat 95% van alle turboproblemen wordt veroorzaakt door een storing buiten de turbo.

Om turboreparaties te vereenvoudigen en de risico’s op herhaalschade te minimaliseren, levert Turbo’s Hoet nu een uitgebreide en gedetailleerde HaynesPro
handleiding die exact hoort bij het merk en type auto en de betreffende turbo. Aanvullend op de HaynesPro handleiding wordt de garagist tevens binnen 30 minuten gebeld door een turbo-expert van Turbo’s Hoet, die de diagnose kan checken en tips kan geven voor een correcte demontage en montage van de turbo. Voor garagisten is dat een belangrijk punt, omdat ze op die manier hun klanten snel en zonder risico’s van dienst kunnen zijn.

Gratis HaynesPro handleiding na turboregistratie

Elke garagist die een turbo na ontvangst registreert op de website van Turbo’s Hoet, krijgt direct online toegang tot de voertuigspecifieke turbohandleiding. Die neemt de monteur stap voor stap mee door het volledige proces van demontage en montage, inclusief alle uit te voeren controles en te gebruiken gereedschappen en materialen. Met name het feit dat deze handleidingen ingaan op de specifieke combinatie van voertuig en turbo is uniek. Turbo’s Hoet en HaynesPro bieden hiermee veel meer dan enkel een algemene instructie.

Voorkomen van onnodige kosten

“Elke auto en elke motor is anders, wat resulteert in een veelvoud aan mogelijke oorzaken voor – soms ook merkspecifieke – turboschade. Dat gegeven vergt van monteurs dus veel meer dan enkel de basiskennis voor het demonteren en monteren van een turbo,” verklaart Olaf Velthuis van Turbo’s Hoet. “Met deze nieuwe service bieden wij garagisten in samenwerking met HaynesPro gedetailleerde merk- en modelspecifieke handleidingen, om herhaalschades en daarmee onnodige kosten voor een garagist te voorkomen.”

Over Turbo’s Hoet

Turbo’s Hoet is gespecialiseerd in de verkoop van nieuwe én gereviseerde turbo’s en is officieel distributeur van de wereldwijd bekende turbofabrikanten BorgWarner, Holset, Mitsubishi en IHI. Met een voorraad van ruim 24.000 turbo’s en meer dan een miljoen verkochte turbo’s is Turbo’s Hoet een van de grootste turbo specialisten in Europa.

Meer van dit onderwerp weten?

Ander nieuws?